Черното огледало (Black Mirror)

Мини сериала „Черното огледало“ трябва да бъде гледан от всеки, които уважава себе си на всички нива (езотерично). Концепциите заложени в него са в пъти по-добри от примерно бозяния всенароден любимец „V като Вендета“, които масовото съзнание едва ли разбира, просто за даден мисловен етап този филм е нужно да бъде гледан или по-просто казано "Щот така го написа потребителя „Черен конспиратор 73"" - а тия 73 набор (произволен набор) са най-върлите конспиратори, обикновено цитират Ботев на терасата с прозрачно шише 0,7 посред бял ден и т.н.

Концепцията „Черно огледало“ ясно подсказва за какво иде реч – екрана на телевизора, таблета, смартфона, които понастоящем са чисто черни. Освен психо-физиологическата вреда, която нанасят това е и директен линк към тяхната природа, която както се вижда е със тъмен поляритет, ползван еднакво добре за целите на тъмни и на светли. Зависимостта на хората от технологии и най-вече от това „да гледаш телевизия“ е във своя апогей, не зная тази лудост колко още ще продължи, но настина нещата не са цветущи. Вчера станах свидетел на обичаен разговор:

- Ще вдигат тока с „Х“ процента!
- И какво ще правим, няма да мое да си го плащаме и няма да МОЖЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТЕЛЕВИЗИЯ! Какво ще правим тогава? (да ви имам проблемите)
- Не се притеснявай ще си купиш акумулатор или дизелов генератор и ще може да гледаш на воля, колкото си искаш телевизия!
- Да това определено е вариант.
- Ами какво се притесняваш ти не гледаш чак толкова много телевизия, знаеш ли какво казаха за мистър х, че е направил а?
- Не не зная, аз не гледам чак толкова много телевизора.
- Видя ли нищо не гледаш ти, само дето се вайкаш!




ЧЕРНОТО ОГЛЕДАЛО




Резюме: През последното десетилетие технологиите са променили почти всеки аспект от живота на съвременния човек и той дори не се е усетил колко гигантска е промяната в битието му. Във всеки дом, на всяко бюро, във всеки джоб има смартфон или плазмен екран – това е черното огледало на човешкото съществуване през XXI век. Всички ние се кланяме на олтара на Google и Apple и животът ни все по-сигурно потъва във високо технологичната зона на здрача.



Епизод 1: НАЦИОНАЛНИЯТ ХИМН




В този 44 минутен политически трилър се разказва за това как министър-председателя на Англия е изправен пред ужасна дилема: принцеса Сузана, дукесата на Бюмон, една от най-големите любимки на кралската фамилия е отвлечена. За да бъде върната жива и здрава, е поставено условие: министър-председателя трябва да прави секс с прасе по националната телевизия и то на живо!



Първоначално той отказва да направи това, но под натиска на обществото и най-вече под натиска на самата Кралица, му се казва в прав текст:

"Обществото, дворецът (разбирай Кралицата) и партията настояват да се подчиниш, ако откажеш няма да можем да гарантираме безопасността ти или тази на семейството ти.“

За мен до момента няма по-показателна визуализация за властта на Кралицата от точно този епизод, всеки един изкуствен архетип има нуждата да бъде подсилван периодично за да не изкристализира, точно това е метода!
В епизода ясно се подчертава кои всъщност държи действителната власт, а именно това е Кралицата, но нали уж министър-председателя бе най-властния?
Принципно едва ли ще се разиграе подобен жокер тук, но повярвайте ми ако такъв се реализира – ситуацията ще бъде същата – на праимъра ще му се наложи да го направи с добичето в името на Кралицата, знаете много добре рефрена „Protect your Queen!”, което знаете какво означава: всеки един мъжки трябва да е готов да направи всичко в името на Кралиците или принцесите (NIN-HUR-SAG), включително и това да умре!
Не случайно това го слагам в отделна статия, мисля си, че е нужно да се разсъждава самостоятелно върху него. Чарли Бруукър или е гений или просто канализира някой типове мисловни модели :)))


Епизод 2: 15 МИЛИОНА НАГРАДИ



Toва е серия, поне според мен, посветена изцяло на всички блокирали съзнания, фенове на музикалните шоута тип „Х-фактор“ и всичката психотронна помия която бълва денонощно от ефирa. На кратко в тази серия е показано близкото бъдеще, в което хората живеят в килийки като пчелички (О да!), гледат денонощно сериали, шоута и риалита и се хранят със синтетична храна, единственото нещо което трябва да правят е да въртят колела, които генерират електричеството на утопичният град в които се намират. По този начин те навъртат виртуални пари (нещо като биткоини) с които да могат да си купуват разни екстри по телевизора, като „порно на живо с еди коя си там“ в това число и храна. Подобен сюжет, едно към едно може да видите и във анимето „Wall-E”. Tук в серията главния герой е атлетичен негър, които докато върти педалите на колелото си харесва една колежка зад него. Тя се оказва, че има мечта, която нашия човек може да реализира (понеже има доста натрупани виртуални пари) а именно да ходи на кастинг в местния Х-фактор, като за целта трябва да се платят едни 15 милиона. Гледайте го повече няма да разказвам, само ще спомена, че евреите държат развлекателния бизнес паралелно с порно индустрията (нещо което ще видите и там!!!!). А ако искате да видите и зомби версията на Чарли Бруукър за „Big Brother”, ще ви посъветвам да гледате „Dead Set” (Мъртвешка площадка) – дори като го пиша и ми настръхват космите, филма е достоен съперник на тези на Дж. Ромеро и е адски добър от много перспективи.


Епизод 3: ИСТОРИЯТА НА ЖИВОТА ТИ



Това е серия за всички фенове на RIFD чиповете, с които скоро време може би ще ни жигосат. Пак в един бъдещ момент всички хора са чипирани, те си имат чипове зад ухото и са много щастливи от това (О Jesus!). Всичко което виждате през очите си, бива записвано на този чип, вероятно технология базирана на кристали, и после имате възможността да възпроизвеждате това по телевизора, пиейки уиски, e не е ли забавно?
Съответно органите на реда имат правото по всяко време да изискат да проверят какви сте ги вършили днес, край на воайорските ти мераци и сексуалните забежки с млади роми и ромки. И така нашите главни герои си стоят, правят си купони, пийват и си гледат миналото, измежду тях се намират и такива които по някаква случайност са си премахнали чипа, излишно е да подчертавам колко странно изглеждат те в очите на „чипосаните“, все едно са инвалиди, хмх. Както казах това е лошо и за прелюбодейците, щото ако не del-нат някой сцени шанса да ги хванат с масивни доказателства е твърде голям, гледайте и този епизод, за да разберете за какво говоря.

Трите серии са невероятно добри, дори има и 2ри сезон, които е съставен от няколко мини-серии, които още не съм гледал, но възнамерявам в близко време :)

EDIT: Гледах и останалите 3 серии от сезон 2, те също са много добри, особено "Be right Back".

Епизодите включени в 2 сезон:

1. Веднага се връщам (Be right back)
2. Бялата мечка (White Bear)
3. Мига на Уолдо (The Waldo moment)




Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet