Ad usum internum #2


Трябва внимателно да подбираме думите си, защото хората ще ги чуят и ще бъдат повлияни от тях за добро или лошо.

Думите са като бумеранг, веднага след като ги изречеш те се забиват в мозъците на другите, докато в удобния за тях момент не излязат през устата и се върнат обратно към вас. Те често ще ви наранят, независимо, че първоначално са били ваши. Или „с вашите думи по вашата глава!“

Можете да правите какви ли не добри дела, да показвате знания, да помагате на хората и да, но само един път направете грешката да ви видят в непристойно поведение, тогава и най-великото дело на Земята не би ви спасило от хорските усти! (Същото е и с думите - дори и най-красивите думи да изричаш, само една лоша дума е достатъчна да съсипе всичко)

Защо заявяват, че този, който много говори никаква работа не върши? Напротив, неговата работа е да говори, нима всички оратори, философи, депутати и журналисти са безделници? И защо допълват, че оня, който правел нещо не говорел много, много? Е как да говори, да вземе занаята на горните ли, това е тънък занаят, не е като да копаеш с мотика или да носиш камъни, оратора пред трибуната - селянина на село с мотиката!

Какво значи "да говориш празни приказки"? Често това означава думите да излизат от устата ти преди делата, всички, които говорят повече, казват празни приказки. Но нищо, че са празни, те и атомите са от 99,8% празно пространство, но успяват прекалено успешно да създадат илюзията, че всичко изградено от тях е солидно. Нима не е така?

Говоренето било рисков елемент, да такъв е ако "някой говори СРЕЩУ нещо", ако обаче "някой говори ЗА нещо" то няма да има проблеми за него. Полиците говорят ЗА проблемите, не СРЕЩУ тях. Оратори говорят ЗА политиката, не СРЕЩУ нея, журналисти говорят ЗА бедствия и престъпления, а НЕ срещу тях....... И т.н. Когато отидете да гласувате, вие давате своя глас ЗА еди кой си сульо, а не СРЕЩУ него, после се оплаквате, че ЗА никакъв чеп не ставал, но и през акъл не ви минава да се изправите СРЕЩУ него.

Казват, че мисълта била най-бързото нещо, да може и да било така, но по времето когато не е имало термини като "светски клюки" и "социални мрежи". 

Вирусния мем превзема хиляди съзнания за секунда, как аз ще съм способен на повече. Вирусите винаги са с предимство!

Тесногръдите хора обикновено пребивават в широки помещения, вероятно с това искат да компенсират този свой психически недъг. Глупака обикновено компенсира своята глупост като властник и подтисник, никой умен човек не би желал да прави това. Ограничените съзнания обикновено имат страх от дълбините на знанието, често ще ги видите да стоят до кокалчета във водата, не медузите, водораслите и вълните им пречат – а ума.

Пияницата има смелост само когато е пиян, често първопричината да започне да пие е друга, а последствията различни. 

Често въпреки смелостта, някак си думите не могат да се плъзнат покрай езика, идва ли това да каже, че вселената ти забранява да говориш в нетрезво състояние. 

Та ако глупостта те ръководи какво смислено нещо си мислиш, че ще кажеш дори и да си пиян. Винаги преди да кажеш нещо обмисли дали това ще е нужно някому и дали ще е благородно, спиртосания ум не обича да спазва това правило.

Първо търсим приятелство и забавление, а после искаме спасение и изцеление. 

Обръщаме повече внимание на дрехите отвън отколкото на дрехата от вътре с която е облечен човек. 

Много "приятелства" биха се разпаднали на секундата, само ако хората осъзнаваха, че всичко е било базирано изцяло на приказки които не струват и пукната пара. Ако искате истински приятел - вземете си куче.

След като има "приятели по чашка", що да няма и "приятели по чиния", ето Гошо дебелия от съседната улица си хвана гадже в Мак'Доналдс – Станка гибята, усещам добро приятелство помежду им (поне докато има мак'доналдс).

Не е задължително приятелите да си остават винаги приятели, навремето бях приятел с Гошо. А сега той и Станка си мечтаят за поредната порция „чийз бургер“, докато аз си мечтая да пътувам в други галактики, е как може да съм приятел с тях, кажете ми?

Мнозина вярват, че всичките им беди идвали от дявола - това е вярващия им ум. А после заявяват смело, че бог щял да ги спаси от Дявола, искате някой да ви спаси от вас самите ли? Да не би да търсите палач, който да ви отреже главата? Представям си обявата във вестник „Лична драма“: „млада жертва, търси палача на живота си!“

ДНК е главния арбитър на мача между вас и реалността. Често вие сте гостуващия отбор. 

Хората търкащи лотарийни билетчета ми приличат на затворника търкащ решетките на килията си с малка пиличка за нокти, надявайки се някой ден (преди да му изтече присъдата) да избяга от ада в който се намира. Лошото е, че този, който ви продава билетчетата и ви държи в затвора е един и същ.

Робърт Монро стигнал до извода, че човечеството се ръководи и контролира от два фактора: сексуалния нагон и страха. Те определят вашите граници до къде можете да стигнете. Бих допълнил, че ако нашата душа се намира в затвор, то решетките на килията ни са "изработени" от енергийна сплав между сексуален нагон и страх. И двете състояния отнемат от нашата енергия, като тя бива канализирана към паразитиращи същности, колкото по-малко енергия имаме, толкова ние сме по-безсилни да разкъсаме решетките или направо да минем през тях. Ние сме жертви на собственото си нежелание да запазим енергията за себе си, чакаме нещо отвън решетките да ни спаси (външно божество), та кой затворник не би се радвал на посещение от близък човек или адвоката, който ще му съобщи добрата новина, че ще е свободен.... Уви това така и не се случва, но ние продължаваме да НАЛИВАМЕ енергия ИЗВЪН и В решетките, заявявайки, че надеждата умирала последна...смях! Дори и във филмите за "невинната жертва на системата" имаме тези два мотива: затворника „Х“ е в постоянен страх за себе си и живота си, а секса в затвора е нещо обичайно, т.е. това е една микро затворена Система с изцяло тъмен поляритет, няма как от дам да излезеш осветлен (а не се и налага въпреки, че доста от рецидивите, който биха ви отделили главата от тялото, ей тъй за спорта, знаят всички псалми от библията), по една случайност и ние се намираме под Тъмен контрол. Времето в затвора ни минава изключително бавно, всеки ден е година, ума поставен между 4 стени няма за къде да бърза, той вече си е свършил работата - държи ви тук. Затворника дялка по стените по една вертикална чертичка за всеки отминал ден, това отново идва от неговия ум - чертичките са вертикални защото символизират решетките, ако бяха хоризонтални щеше да е друго нещо. 

Ама какви "пуловери" изплита ума само, такива с които никога няма да ви е студено, понеже сте "На топло". Кой ли умник е измислил фразата "На топло"? Сигурно първоначалната му идея е била да предаде приветливост на това така мрачно място. Ако това "на топло" е отвратително място, представям си какво ще е мястото "на студено", хан Соло от "Междузвездни войни" знае май. Почти никога няма да чуете, че някой се намира ПРЕД решетките, всичко е ЗАД тях. И понеже имаме страх по default, ги слагаме и в домовете си......къде да си напомним какви сме по душа, къде за да ни предпазват от такива които са временно извън тях. Човека обича решетките, ограниченията и забраните - те са като информационни табели винаги указват къде се намира, колко умно! 

Една констатация: Народните ПРЕДставители винаги се оказват ПРЕД парламента, автомобила, трибуната и никога ЗАД решетките, обещанията си, народа... Ако бяха "Народни ЗАДставители" щеше да е друго. Всичко това е много тъпо: Народен представител ми звучи като салам "Народен" - само името му е салам и в него няма нищо народно (естествено).... Виж така: НеРедни Представители е друга работа. Защо НП обичат да да крадат безнаказано ? Щот са ПРЕД и ЗАД закона!

В миналото златото е заслепявало очите на хората, то имало омагьосващ блясък, който ги влудявал и водел до треска. Днес парите макар и от хартия, без блясък и дори без златна обезпеченост имат същия ефект като златото в миналото - заслепяват човека. Колкото повече имаш от тях, толкова по-сляп си за реалността. За сметка на това пък в системната реалност си човек, там си ценен, докато поддържаш апарата, разбира се всеки е заменяем, това бива обрисувано от изцяло материалистичния модел "възход-падение". На хората им бива подхвърлян кокал и те се бият за него, а после гордо го държат в уста, размахвайки куйрук доволно, всичко в името на негово величие кокала. Някой обича да гледа кучешки боеве и да прави залагания. Искаме да сме хора, а демонстрираме всички животински характеристики на куп, so..... „кой сега е старото куче?“ 

Да си представим, че сте тинейджър през 90-те и скоро ще ви предстои влизане в казарма, обикновено по зла участ на съдбата вие към този момент „ходите“ с местното момиче, което е от подразред „Happy”, или преведено: момиче, което всеки иска да бодне, това на уличен език е дефинирано като „кучка“. Не след дълго докато циклите паркет и лежите в армейския арест, чувате от близки какви ги вършеело вашето „хепи“. Обидите от типа „ей, киртак!“ и „помияр“ са често срещано явление в казармата, но вие не се притеснявате от тях, скоро ще дойде деня, в който ще ви „повишат“ в „старо куче“ (има цял ритуал за целта). Един ден след като вече сте се уволнил от казармата, пиян като куче си вървите и виждате ....оная шибана кучка върви хваната за ръце с некъв кучи син, опа, това е оня обитак със синия москвич, дето го биехте редовно в 6, 7, че и в 8 клас. След една минута нещастника бе на земята, оказа се лесен, вие отново се оказахте най-близкия алфа мъжкар и отново спечелихте сърцето и ....кучешка му работа, бау-бау. Бих предрекъл, че ви очаква един прекрасен кучешки живот, в който най-благото нещо ще са хот-дог-а и кучешката поза. Шибана работа, Системата е "dog eat dog".

Заличаването на историята е процес, който се случва без ваше съгласие, пред очите ви, точно сега, а вие не реагирате щот' к'во ви ебе за историята, която някой ваш потомък някой ден ще иска да узнае и ще трябва да търси всичко от "кота нула"..... докато историята ще бива отново и отново подменяна, но какво ви ебе вас..... нали знаете, че джизъса е бога ви и Кирил и Методи са ви наебали в гъза. RA e започнал това с подменянето на историята, но той е имал цели, а сега тия тъпанари, които го правят дори не знаят каква е целта им, правят го за едното потупване по рамото, все едно рамото е най-важния им орган. Всичко това се случва докато майките чупят кръст в клуба и/или кур в кенефа, а бащите хукат пияни пред ТВ екрана на поредния футболен мач, mamma mia. 

Тежко и горко му на детето, което ще учи грешната история и ще купонясва на фалшив алкохол, изпитвайки празни емоции. То ще стане като родителите си, понеже те са станали такива досущ като техните.....непрестанен цикъл на затъпяване. Дори шибаняците излизат по тв екраните и ви казват, че ви подменят историята, и кво? Бащата тегли една майна и си обърсва мазните ръце от вече не толкова белия потник, а майката чака в наркотичен пристъп поредния турски сериал за неволите на Мюмюн и Айше..... докато търка билети и си мечтае как ще зареже тоя еректилно-дисфункциониращ простак!

Празната емоция е като празната калория.

Когато в тялото постъпят празни калории, то се чуди какво да ги прави и ги трупа по различни места на тялото под формата на мазнини. Празната емоция е същата като празната калория - душата се чуди какво да я прави, къде да я складира, и така си я трупа под формата на душевна шлака. 

Системата стимулира празнуването на празници. Барабани, глъч и тътен, вик и празнословия..... това е то празника. Повече празници – повече празен емоционален заряд!

Душата също като тялото има нужда от един душ! Няма как да ви е чиста душата след като НИКОГА не сте я къпали. Знаете какви зловония излъчва мръсното тяло, е с душата е същата работа. Цял живот ние ходим с чисто тяло и с мизерна душа.

Дзен е по-скоро вътрешна промяна без външни белези.

коментар:

Не е нужно да се правите на паляк и да ритуалничите в различни цветни роби - просто няма смисъл. Това няма да ви доближи повече до вашето Аз, ни най-малко.

Внезапната мисъл не пита къде се намираш - тя те връхлита внезапно, нали за това и викат така - винаги съм въоръжен с лист и химикал и я чакам. Come on, come on, whatever you are!

Вглеждах се в един стълб 20 минути в очакване да се случи нещо, уви нищо не се случи, но реших да запиша тази ми случка, може пък след 20 години да се превърне в мъдрост, обикновено на ума му трябва време за дефинира нещо като "мъдрост". И обратно - ако сега нещо ви се види прекалено умно, то след време това няма да е така....."изтъпяването" на това нещо си е страничен ефект от еволюцията ви ;)

Живота ви изпушва като цигара и ви изхвърля на земята след което ви стъпква и само дима остава да се рее там някъде из етера.

Хората са като от лоените свещи - смятат, че като мислят ще изгорят по-бързо, затова мнозина не обичат знанието и просветлението, те го свързват с нещо лошо.

Когато се разхождам на обществени места се чувствам като електрическа крушка между лоени свещи, а това не е особено добре за мен - свещите мразят някой да свети повече от тях и са повече от нас крушките.

Някои хора дори и физически се възприемат като лоени свещи - те ходят по разни шумни места е се тъпчат като прасета, сякаш ще получат награда за тази си проява. Скоро видях една пълна лелка и заключих, че от нея биха излезли поне 1000 средно дебели лоени свещи с плътен фитил.

В тъмнината на невежието лоените свещи гаснат една по една. Добрата новина е, че те ще бъдат рециклирани, за да изгорят отново.

Една ел. крушка Светлина не прави, две също! Колко крушки са нужни да осветят най-добре може да каже само лелката от магазина за ел. тела.

Ако следствието: " Напред, науката е Слънце!", то обратното: "Назад, невежието е Луна" какво иска да ни каже? Истината е, че посоката в един цикъл е без значение, така или иначе ще стигнете до всички тези състояния, които са в него.



Трета част: Ad usum internum #3

Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Еnter the VʘID

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet