Geneрирана армия



Невидимата реформа в световната армия

Реалността понякога е по-изумяваща от развихрената фантазия. От тази и следващите статии ще се убедите, че живеем във време, когато се осъществява почти неусетен преход към световна армия, сериозно разчитаща на редица високотехнологични разработки. Те обхващат различни сфери, но общата им цел е войниците да бъдат винаги подготвени, независимо от външните обстоятелства, както и винаги дa превъзхождат противниците си.


Кратък исторически очерк

Трудно може да се прави основателно сравнение между съвременните армии и произволна от античните. В древността сред някои народи е имало отделна войнска каста, а сред други отбраната на „полиса” се е извършвала под мъдрото ръководство на това, което съвременни философи наричат „групова народностна душа”. Нещата коренно се променят от 15 век насам, когато в Европа постепенно възниква и се разпространява индивидуализмът. Заради него се появява и непрекъснато се увеличава бездната между интересите на отделния човек и това, което властниците определят с подвеждащия термин „национални интереси“. Хората стават все по-малко склонни да служат за частната изгода на разни феодали и монарси. Така стигаме до епохата на Френската революция, когато официално се въвежда тъй наречената военна повинност - недоброволната наборна (или конскриптна) армия. Нейната същност и процесът на рекрутиране са допълнително развити от Наполеон Бонапарт - неговата идея за „цяла нация под оръжие" впоследствие се възприема от повечето европейски държави, техните колонии по света, в Русия и други азиатски страни.

„Програмата MANTRA на DARPA e създала компактно устройство, което успешно превръща солената морска или океанска вода в напълно годна за пиене”

Става ли свирка от всяко дърво?

Народната мъдрост е категорична, че от всяко дърво свирка не става, но най-различни „цивилизовани“ страни от 18-и век се опитват да направят войник от всеки млад мъж. В течение на близо два века се прилага един и същ похват - наборниците се събличат голи. което символизира тяхното своеобразно прераждане (SP: it`s aspect of programming), оглеждат се щателно и стига да не са сакати или заразени със срамни болести, след този ритуал по инициация се пращат в казармите. Предимно на базата на физическите им дадености се определя и мястото за тяхната военна служба. Ниските на ръст обикновено стават пехотинци или танкисти, средните на ръст - кавалеристи или други, а най-пропорционалните и лицеприятните дори досега, където е жива наборната армия, служат като гвардейци или в т.нар. президентски полкове. През 20-ти век, с възхода на психологията - макар и често само формално - се оценява и психологическата годност на мъжете за военна служба. Успоредно с това протичат и редица социални процеси, които властите не могат да контролират с пропаганда или други средства. В крайна сметка става ясно, че само идиотите правят едно и също отново и отново, а очакват различни резултати. И след като близо два века са опитвали да правят свирка от всяко дърво, повечето от европейските държави една по една заменят „съвременната форма на робство", както в определени среди наричат наборната войска, в полза на професионалната армия, наричана още и контрактна.

„Модеми, които се имплантират в мозъчната кора (RAMмпланти), ще позволят на войниците да възстановят активната си памет и да получават директен достъп до интернет”

Контрактната армия като междинна фаза

Може да се спори дали професионалната армия е наистина доброволна, или пък войниците се набират чрез специални социално-инженерни методи от по-бедните прослойки на населението и чрез икономическа принуда. И все пак чрез доброволческия модел се решават множество морални проблеми, които бяха нерешими при всеобщата повинност. Това обаче не означава, че е постигната крайна цел. всъщност контрактната войска е просто междинна крачка към истинската реформа, която цели нещо изключително важно... Общото между професионалните войници е тяхната психологическа (или финансова) мотивация да изпълняват определени задачи, както и общото им поне задоволително здравословно състояние. Като изключим тези неща обаче, започват безбройните разлики между мъжете. Един е по-висок от други, трети по-лесно трупа мускулна маса от четвърти, пети може да издържа повече на жажда, при шести търпимостта на болка е по-слаба, отколкото при повечето му бойни другари. Тук можем да добавим и това, че професионалната войска е атрактивна и за доста жени. Излишно е да се навлиза в подробности и за значителните разлики в природните дадености на всеки от половете. Обобщено, индивидуалните различия продължават да са едновременно силната и/или слабата страна на всеки военнослужещ.

„Не сте точен стрелец и тренировките не променят това? Няма проблем да бъдете отличен войник. Патроните създадени по проекта EXACTO (Extreme Accurancy Tasked Ordnance), могат да променят посоката си, след като са изстреляни. По този начин винаги ще намират целта. Използваните от DARPA технологии за тези куршуми обаче са с гриф "строго секретно".”

DARPA има решения за този и други проблеми

Агенцията DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), която работи за Пентагона и има сътрудници по цял свят, от едно десетилетие насам прави сериозни пробиви в различни сфери на науката, като разработваните или вече готовите технологии са на път да направят следващата голяма стъпка в реформата на световната армия. Тук под „световна армия", разбира се, имаме предвид главно НАТО и т.нар. мироопазващи сили на ООН. Но в по-общ план иновациите ще се отразят и на всички други армии, тъй като трябва да вземем под внимание шпионажа и кражбата на технологии от страни извън Алианса. Целите на DARPA могат да се категоризират в три основни направления:

  1. подпомагане на войниците за всевъзможни условия на средата;
  2. максимално „изравняване" на физическите им дадености, независимо от расовата и половата принадлежност на бойците;
  3. технологичното превъзходство на „нашите" пред всеки опонент.
Нека разгледаме някои от тях в детайли.


Успешни преговори - траен мир

Ако някога сте се чудили как интергалактическите изследователи от сериала „Старгейт" общуваха с обитателите на други планети, съвсем реалната програма BOLT (Broad Operational Language Translation) на DARPA може би ще ви подскаже. Тя цели да помогне както на обикновените войници, така и на офицерите им да комуникират по-ефективно с хора, говорещи на чужди езици. Работи се по вариант за общуване на живо в реално време, но също и онлайн. Идеята е да се постигне максимално бърз, плавен и точен превод от/на английски. Най-голямото предизвикателство за учените засега се явяват идиомите и жаргонните думи, използвани от повечето войници, понеже техният буквален машинен превод ала Google Translate може да се разбере криво или напълно противоположно, а това сериозно да застраши воденето на важни преговори и самите мироопазващи мисии.
От DARPA са убедени, че до края на текущата година ще имат прилично работещи прототипи съобразяващи се дори с културните особености на областите в горещите точки на света. Това ще са супер компактни устройства, които ще могат да се носят в джоба на униформата.

"Не всички хора са с еднакви когнитивни заложби. Един войник схваща и асимилира информация по-бързо или бавно от своите другари. Програмата Accelerate Learning, както подсказва нейното име, представлява нов експериментален подход, който ще позволи на бъдещите войници да се обучават в ускорени темпове, независимо от интелектуалните им дадености."

Мисията невъзможна?

Помните ли как в една от последните серии на „Мисията невъзможна” героят на Том Круз се катереше като паяк по стъклената фасада на един дубайски небостъргач? Ако сте мислили, че това е пълна фантасмагория – грешите! От 2012 година насам DARRA усъвършенства своята програма Geckskin, целта на която е да се създадат високотехнологични синтетични костюми. С тяхна помощ на войниците няма да им се налага да използват въжета, стълби или други тежки пособия, за да преодоляват препятствията на терена. Вече са направени успешни излитания. при които само 40 квадратни сантиметра от костюма са в състояние да прилепват дори по най-гладката повърхност и да издържат тежест до 300 килограма.

„Сред най-екстравагантните проекти на Пентагона е имплант в мозъка, който ще помага на ветераните да се справят с посттравматичният стрес и да ги предпазва от самоубийство.”*

SP: „посттравматичен стрес” (PTSD) е кодовото име на далата на късо програма, с която биват програмирани всички бойни единици. А понеже жертвите са много, единственият ход на правителството е да подтисне това, като инсталира чип директно в мозъка, който буквално ще контролира индивида, превръщайки го в послушно движещо се зомби. Извода е, че никоя изкуствена програма не може да сработи и да надделее Аза, рано или късно той я превъзмогва, това ни е заложено по default и всички извънземно-военно-правителствени опити ще удрят на камък. Имах една статистика колко много са жертвите на този вид специфично програмиране, обаче, която по ред причини не намирам на компа си, за щастие обаче намерих това:



Да имаш очи и на гърба...

DARPA работи върху поне две технологии, които ще позволят на войниците да добиват по-пълна представа за околната среда с помощта на оптични средства. Едно от тях е пленоптична камера, която ще позволява на своя преносител, образно казано, да разполага и с очи на тила. Не говорим за нищо друго освен за 360-градусова панорама в реално време, която може да се окаже решаваща при вражески нападения от засада и при проучвания на динамично променящ се терен, какъвто са оживените селища.
Другата разработка е достатъчно напреднала, за да се сдобие с име – SCENICC (Soldier Scentric Imaging via Computational Cameras). При нея войниците получават картина, заснемана от птичи поглед с помощта на дронове, докато в същото време операторите на дроновете получават образ от камерите в каските на пехотинците. Както се досещате, така се получава не само по-пълна информация за бойното поле, но се улеснява и евентуалната взаимопомощ между наземните и летящите бойни единици.

Безполезните биологични оръжия на врага

Едни от най-страшните оръжия са биологичните - лесно поразяват големи групи хора, могат да се предават от един човек на друг и не подбират военен или цивилен. Затова сред най-значимите проекти на DARPA е създаването на генетично-модифициран патоген, който да атакува устойчивите на антибиотици бактерии в биологичните оръжия. Тези лабораторно създадени култури ще атакуват вражеските бактерии и ще ги елиминират на микроскопично ниво.

Кръвта вода не става... а обратното?

Колкото и DARPA да полагат усилия в изравняването на силите на войниците и на шансовете им за оцеляване, трудно ще премахнат естествените природни различия - включително в кръвните групи. Ако военнослужещ пострада в напечена обстановка, той може да загине, преди да е настъпил удобен момент за евакуация и първа медицинска помощ. Особено опасна е бързата загуба на кръв, но от технологичната агенция на Пентагона имат решение и за това. Обявената програма Blood Pharming залага на иновативна система, при която чиста вода или физиологичен разтвор по специален начин се смесва с обикновени или стволови клетки. Резултатът е бързо синтезиране на червени кръвни телца - по всяко време и направо на мястото, където са необходими. Кръвната група на приемника не от значение, тъй като донорската смес била универсална.
В по-нататъшните статии по тази тема ще разгледаме дори още по-смели планове на DARPA и други „контрактори" на Пентагона, които буквално се гласят да правят войници по каталог, а в по-далечно бъдеще - даже изцяло роботизирани армии.


„Истината” за армията от зомбита



Гениалност или лудост в учените среди

Отдавна някои цинични медии твърдят, че изследователите на агенция DARPA към Пентагона се занимават с mad science, тоест, че са луди учени. Миналата година като че ли дойде и безспорното доказателство, че тези хора са за освидетелстване - разпространи се новината, че работят по проект, който ще възкресява убити войници, за да могат да бъдат използвани отново в бойните действия. Разбира се, в това може и да има зрънце истина, но отскоро вече се предлагат по-сериозни обяснения и пояснения за тази „армия от зомбита". И като имаме по-ясна представа за картината, „лудото" става почти „гениално" (доколкото има разлика в значението на тези думи).

„Както се очакваше, под „зомбита" не се разбират реанимирани мъртъвци, а нещо различно и доста по-правдоподобно, отколкото загатваха сензациите.”


Вечният проблем на бойното поле

Статистиката е красноречива - огромното мнозинство загинали войници не са умрели заради наранявания на жизненоважни органи, а заради загубата на кръв. Ако изтичането на кръвта можеше да се спре на мига, това щеше да увеличи значително шансовете на бойците да бъдат евакуирани и подложени на животоспасяващи операции. Проектът на DARPA и няколко университета, финансиран от щатското Министерство на отбраната с близо 10 милиона долара, ще опита да постигне точно това - спиране на кръвозагубата и увеличаване на шансовете за оцеляване.

Какво се разбира под зомбита?

Естествено, нещо доста по-различно от онова, което първоначално таблоидите обявиха. След като войниците пострадат на бойното поле, те могат сами или с помощта на събратята си по оръжие с инжектират в тялото си специален коктейл, който значително ще забави метаболизма и повече им жизнени функции. Сместа ще съдържа панкреасен ензим, с помощта на който някои животни се довеждат до летаргия за зимните месеци, и водороден сулфид, възпрепятстващ  използването на кислород от организма. Казано иначе, това ще направи ранения войник привидно мъртъв - но не и зомби!


„Целта на проекта е да спасява животи, а не да използва възкръснали мъртъвци за военни цели.”


Отчетени са и първите успехи

При досегашните тестове с лабораторни плъхове са постигнати впечатляващи резултати. След инжектиране на коктейла животните са оцелели над 10 часа до реанимирането, макар да са били източени 60% от кръвта им. В момента се правят тестове и с прасета, кръвоносната система на които е по-близка с тази на хората.

списание “HiComm, бр. 172


SP: Две думи за статията с зомби-войниците: сложих кавички на оригиналното заглавие на думата „истината”, понеже това е всичко друго, но не и истина, леката типична пропаганда, която лъхаше от статията, подсказваше, че или автора не е запознат с някои аспекти от реалността и чисто и просто го е превел за пълнеж, или просто има за идея да рекламира ползите от това да си зомби с щапма „DARPA” на челото. Нямам си на идея кой нормален човек би хвалил разработките на шибаната дарпа, която видиш ли е всичко друго но не и полезна за нас хората, а автора е човек предполагам, или си шибан робот, бе?
Учените им не само са луди, те са мега програмирани, нямам друго обяснение как ще правят такива психопатски експерименти, нормало мозъка не издържа дълго на подобен род преживявания, просто статистика, никакви конспирации. Ако човек е на ниво малко над обичайното, би се досетил, че на правителството в дългосрочен план ще му излезе по-евтино да съживява своите бойни единици от колкото наново да програмира и тренира нови такива. Гледал съм поне 20 филма на тази тематика... и пак стигнахме до horror филмите, където ако имате малко по-набито око ще забележите, че главните действащи лица във всеки един шибан зомби филм са: главния герой, злите зомбита и военните, които вече знаят за к’во иде реч - they are already involvеd!!!

„Както се очакваше, под „зомбита" не се разбират реанимирани мъртъвци…”, а както съм и очаквал под „тотален кретен” не се разбира името на автора на публикацията.

Не съм white hat(er), but нека светна автора за експериментите:
Изобщо не се използват прасета и плъхове, а хора. Това с прасетата е прах в очите на масите, които видиш ли се радват като чуят фразата „свинска смърт”, а щом е и за делото на „святата” наука, нека мрат грухтящите добичета. Това, че имаме няколко общи гена не ни прави побратими, смърт на прасюнгелите! И ако автора мисли, че си измислям, нека се запознае с най-баналния MK експеримент – „MK-ULTRA”. Съгласете се с мен, че прасето може да е близко до човек, но човек е най-близо до човека, а да не споменавам n бройката изчезнали хора – деца и възрастни.

Популярни публикации от този блог

Еnter the VʘID

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

Галактическа История: Атлантида, Лемурия и Нибиру (II част)

Бисквитките Oreo и скритата тамплиерска символика