Старгейт: Произход (уеб сериал)


New Stargate is here!

Да, след всички тия години, най-накрая ще може да видим нещо ново от вселената на Stargate! С горчивина си спомням предишни години, когато се оказваше, че няма да има продължение на SGU, ни reboot на първия филм, a за нов сериал и дума не можеше да става, с две думи: тотална празнина. Бях обявил Дийн Девлин за тотален шизофреник, но не само аз, а всеки един на тая планета, който харесваше Stargate. 



Въпреки, че от края на месец Юли, 2017 започнаха да циркулират разни намеци за нов сериал от франчайза Stargate, то към днешна дата, вече е официално потвърдено, че ще има Stargate: Origins, актьорите са подбрани и снимачната площадка си работи с пълна пара. 

Stargate: Origins ще послужи като предшественик на SG-1. Той ще проследи историята на д-р Катлин Лангфорд (Ели Гал) като млада, дъщеря на професор Лангфорд – човека, открил Stargate в Гиза, Египет през 1928 г., както е представен в първия игрален филм „Statgate“ (1994).

Сериала ще стъпи върху съществуваща митология на Stargate, което ме води до мисълта, че ще има фокус главно върху паразитната раса Goa`uld или по-точно периода преди смъртта на RA, нищо чудно да видим и съществото in charge преди него (символична репрезентация на Кралицата на Орион). Да напомня, че в Twin Peaks и в SG-1, актьорa Дон S. Дейвис (м-р Бригс / ген. Хамънд) я пoсочи от къде идва и коя е ТЯ :)



Toва няма да бъде типичния сериал като „SG-1“ или „SG:Atlantis“, а ще е по-скоро уеб сериал, който ще се излъчва само на официалния им сайт - Stargate Command

До колкото се подразбира сериите ще са общо 10 на брой, с продължителност от по 10 минути всяка (общо 100 минути, колкото средната дължината на един игрален филм). Не успях да разбера релийз датата с точност, но си мисля, че това ще се случи до края на 2017. 

До тук бях с добрите новини, сега една лоша: на сайта им пише изрично, че за нашата страна (както и други вероятно) нито сериалите, нито филмите, нито новия сериал ще бъдат налични, т.е. ако не си от Америка или от друга по-голяма страна няма да може да го гледаш, а ще чакаш добри рипъри да го свалят и да го качат някъде нелегално, тъпо нали?


Не се отчайвайте, ако наистина искате да го гледате, то винаги има варианти, първия, за който се сещам е VPN, с който срещу дребна сума (3-6$/месец) може да заобиколете тази регионална рестрикция. Аз лично ще заложа на тази тактика, това не е за изпускане, а на пук на всички дзен мастъри – не ИСКАМ да дочаквам добросъвестни рипъри да го рипват ... This is STARGATEEEEEE!


Ели Гал

Интересното за Ели Гал, която ще изиграе младата дъщеря на проф. Лангфорд, е, че по времето на първия филм „Старгейт“, тя не е била родена. Рождената и дата е 1996 година, т.е. родена е 2 години след филма. Това обаче идеално пасва с годината на излъчване на сериала SG-1 (1997), така излиза, че първия сериал и актрисата са почти набори (20=11).

В описанието към трейлъра, четем „The teaser trailer for STARGATE: ORIGINS series is here! Celebrate the 20th anniversary of Stargate SG-1 by getting ready for the upcoming series!.“.
Това също означава, че младата и неопетнена „русокоса девица“ за пръв път ще се сблъска със звезден портал през живота си... 

Но с анализите и символиките после ;)

Популярни публикации от този блог

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet

( + eyes - wide = shut ) Транс, мутации и раз(с)троени транзистори. Кратък наръчник по TransVestigation

Бисквитките Oreo и скритата тамплиерска символика