Братовчедите в забвение на Кралицата, натикани в лудница през 1941г.

Малко преди коледа след като се разбра, че баба Лизи отглежда червени мухоморки в задния си двор, си помислих, че това е една от големите и тайни, но явно съм се заблуждавал.......нещата са доста по-сериозни. 


Братовчедките в забвение

Датата е 21 юли 1981 година, това е сватбения ден на принц Чарлз и лейди Ди. Малко след това Кралицата пристигна в катедралата Сейнт Пол и помаха на насъбралите се тълпи, там имаше и две жени на малко над средна възраст, облечени в безформени, торбести рокли, тътрещи се с тромава походка. Те помахаха пред камерата да поздравят Кралицата, неспособни да изрекат думи, а само неразбираеми шумове.
Беше трогателен момент“ припомня Онел Брейтуейт, една от сестрите, които се грижи за тях. „Спомням си, че размишлявахме с колегите ми, как ако ситуацията бе друга, те със сигурност щяха да са почетни гости на сватбата“. Тези две жени бяха Нериса и Катрин Боуз-Лайън, племенници на Кралицата-майка (Елизабет Боуз-Лайън) и първи братовчеди на настоящата Кралица – баба Лизи II. Нериса и Катрин били затворени в Кралския приют за душевно болни в Редхил през 1941г.

Кралицата-майка с принцеса Елизабет и принцеса Маргарет през 1937г.



Техните последни посетители били регистрирани през 1960 г. и въпреки, че това е обществена тайна в кралския двор и местната общност, че в лудницата се помещават близки на кралското семейство, то за останалата част от света, съществуването им било заличено.
Официалния наръчник по генеалогия и хералдика на Джон Бърк (Burke`s Peerage) прави услуга на кралската фамилия като представя умишлена дезинформация, която твърди, че двете жени са отдавна починали. В действителност Нериса е била жива до 1986 г. (на 66 години), а Катерин е все още жива – на 85 години, толкова колкото е и Кралицата - баба Лизи II. Тяхната шокираща история излезе наяве малко след смъртта на Нериса, когато журналисти откриват, че тя е погребана в гроб, на който има пластмасова табела с името и (нещо като нашите кръстове с име и година на рождение и смърт) сериен номер.

Нериса (на снимката) е родена през 1919 г., а Катрин през 1926 г. - баща им е Джон Боуз-Лайън, един от големите братя на Кралицата-майка.


Kaтерин за разлика от сестра си Нериса, няма посетители в лудницата и като леля си - Кралицата-майка, изживява старостта си по много жалък начин, тя дори не притежава свое собствено бельо (!), поне в последните години. Налагаше и се да се облича от общинската гардеробна. По канал 4 се излъчва документален филм за историята на тайните братовчеди на Кралицата, родени във времена, когато децата със забавено умствено развитие са срамна тайна за едно семейство, особено кралското такова.
Снимките на на Катрин Бауз-Лайън показват ясно изразена прилика с Кралицата (баба Лизи 2), Онел Брейтуейт споделя, че когато през 1970 г. пристига в лудницата като 20 годишна сестра, тази история със сестрите била доста популярна. „Aко Кралицата-майка или Кралицата се появяваха някога по телевизията, те се покланяха, по-много кралски и дълбок начин, вероятно имаха някакви спомени за това. Това беше много тъжно, само си помислете за живота, които биха могли да имат ако не бяха такива. Те бяха две прекрасни сестри. Те не можеха да говорят, но винаги биха посочили и издавали звуци с които бихте ги разбрали какво искат да кажат. В наши дни вероятно биха били дадена на добър логопед и вероятно щяха да могат да подобрят своите комуникативни способности. Те разбират много повече, от колкото си мислите“ споделя Онел.

Катерин
Бившата сестра на отделението, вече пенсионирана Дот Пенфолд също има приятни спомени от сестрите „Нямахме проблеми да се грижим за тях, но те бяха като деца, много палави деца, Катрин беше същински непукист (в оригиналната пулбикация е използван термина „scallywag“ които се превежда като „нехранимайко, но аз прецених, че той е некоректен в случая), може да крещиш към нея, а тя ще си прави оглушки".
Нериса е родена през 1919 година, Катрин през 1926 г., баща им Джон Бауз-Лайън умира през 1930, а майката – Фунела живее до 1966 г.Сестрите имат злощастието да се родят във времена където умствените увреждания се възприемат като заплаха за обществото (разбирай генетичната линия като цяло), свързвани с безразборност, безотговорно размножаване и все характеристики присъщи на нисшата класа.
Асоциации насърчавани от общоприети схващания в науката евгеника, която скоро ще бъде възприета от нацистите. „Вярата, че когато имате дете с когнитивни увреждания това е лошо, говори, че нещо във вашето семейство не е в ред“ обяснява Ян Уолмсли, професор в Свободния Университет по изучаване на уврежданията. Но за Бауз-Лайън това е стигмата, която би могла да застраши тяхното социално положение и да попречи на бъдещите бракове на останалите им деца (както знаете това е много важен аспект за кралските фамилии, може би дори най-важния по ред [обяснявани на длъж и на шир] причини). Красивата и здрава сестра на Нериса и Катрин – Ан става принцеса на Дания от втория си брак; от първия си брак, тя е виконтеса Ансън и майка на обществения фотограф, покойния лорд Личфийлд.
Внушителния „Роял Ирлсууд“ беше първият специално построен дом за хора с ментални увреждания, Нериса и Катрин бяха на 15 и 22 години, когато са приети там. Медицинските записи категоризират Нериса като „малоумна“. „Тя издава неразбираеми звуци през цялото време“ заявява един лекар.

"Роял Ирлсууд" - новия приют за идиоти, Редхил, Съри
Джуди Уйлкинсън (67г.) от Годаминг, Съри си припомня миналото когато посещава „Роял Ирлсууд“ като младо момиче през 1950 г., за да види по-голямата си сестра Никол, която е със мозъчно увреждане по рождение. Тя обяснява, че сестра и винаги е е носела едно и също зелено палто, което не изглеждало да е износено. Сега тя си дава сметка, че пациентите са носели собствените си дрехи само ако те са имали посетител.
Никога не съм виждала някой да дойде“ казва Дот Пенфолд, „имах чувството, че те са забравени“.
В края на 1960 година избухва вълна от скандали, като се казва, че пациентите пребивават в мизерни условия, биват малтретирани от обслужващия персонал и като цяло заведенията са пренаселени. През 1997 година „Роял Ирлсууд“ затваря врати, като в по-късен етап масивната сграда е превърната в луксозни апартаменти (creepy!). Предполага се, че все още живата Катрин е настанена някъде в Съри, като за нея се полагат грижи. Връзката и със семейството остава непроменена (каквото и да значи това).

SPCTTR.: Към датата на публикацията (2011 г.) по “Канал 4“ е вървял и документален филм по този случай - „The Queen hidden cousins”, успях да намеря видеото в YouTube, но за жалост то е недостъпно за хора извън пределите на острова (вероятно неслучайно) ето и линка:


Ако някой живее там, ще може вероятно да го изгледа, good luck!
По самата тема просто каквото и да кажа ще бъде мааалко, този и други подобни сюжети са съвсем реално случващи се събития и изобщо не може да става дума за каквато и да е конспирация, но както се подразбира това е нещо неизбежно, особено на фона на всичко, което тези „богоизбрани“ фамилии практикуват. Техният единствен възможен вариант е да приемат външни примеси на гени от време на време, пример за това са лейди Ди и Кейт Мидълтън, която между другото преди 2 дни имаше рожден ден и стана на 33 години, като числото „33“ е с особено значение в някой окултни кръгове. Интересен „феномен“ е това, че презимето и е Елизабет (сигурно това много се е лайкнало на баба Лизи 2). Винаги съм знаел, че англичаните не са особено красиви хора и винаги съм се удивлявал на грозотата на принц Чарлз, които е живото доказателство за кръвосмешенията и тем подобните практики, няма как по естествен начин човек да стане толкова "красив". За сметка на това пък синовете му са изкарали късмет да вземат чертите на лейди Ди. Наскоро мернах една статия за принц Чарлз, в която се твърдеше, че той бил самият Дявол, но вероятно автора е прекалил с четенето на библейски пасажи. В една от сериите на “AHS: Freakshow” бях свидетел на един много фрапиращ диалог между майка и сина и психопат, които бяха членове на видна елитна фамилия:

Сина: Съжалявам, че убих Дора, майко.

Майката: Ти имаш болестта на баща си.
Той я потискаше по единствения начин, който умееше.
Тези умствени перверзии са недъг на твърде заможните.
Братовчеди се женят, за да запазят парите и имението - кръвосмешение.
Някак е нормално да има един-двама откачени в рода.
Джак Изкормвача е бил със синя кръв.



Източник: dailymail.co.uk


Популярни публикации от този блог

Кралицата, извънземните пропаганди и някой хералдически сведения (аdvanced)

Кралицата - допълнения, взаимовръзки и хералдически сведения [част II]

Галактическа История: Извънземни и ДНК произход (I част)

[НЕЗДРАВОСЛОВНО] Пшеничните убийци - Амилопектин А и Глутен

Еnter the VʘID

Плоската Земя – PsyOp 6-5/11 в битката за сплескани съзнания на “великия” reSSSet